Kurser och undervisning

Akademisk kvart

All undervisning startar normalt kvart över hel timme. Detta har historiska orsaker: "Säkert berodde det emellertid på att studenterna i regel inte hade egna fickur. Men i de gamla universitetsstäderna Uppsala och Lund bodde så gott som alla i domkyrkans närhet. När de då hörde att dess klocka slog exempelvis åtta slag var det dags att gå hemifrån och ändå kunna hinna i tid till föreläsningen."

Tumregeln är att om starttiden t.ex. anges som kl. 13, så gäller akademisk kvart; men om man istället anger 13:00 så är det kl. 13 prick som gäller. För att underlätta för våra studenter anges numera det exakta klockslaget på schemat. För prov i skrivsal gäller alltid att provet startar på hel timme.

Kurslitteratur

Kurslitteraturlistor for respektive kurs finns i kursplanen som du hittar i Studentportalen. Kurslitteratur finns att köpa via webben och butik hos Akademibokhandeln LundeQ. Karin Boye-biblioteket har ett begränsat antal exemplar av den listade kurslitteraturen. Det går även att köpa begagnade kursböcker via köp/sälj-sajter och annonser på vår anslagstavla. En del nationsbibliotek har samlingar med viss kurslitteratur.

Kursvärderingar

Kursvärderingar genomförs i regel efter varje kurs eller kursdel.